Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuva: Hippoksen kuvapankki

Härdellin Juhlakalu

Rotu ja skp: Shetlanninponi, ori

Kutsumanimi: Jali

Kasvattaja: EmmiN.

Omistaja: Kasvatustalli Valentino, VRL-14240

Syntynyt: 28.9.2010

Säkä: 100cm

Yleispainotus

SUKU:

i. Party Machine 69 SHLA-II ii.
ie.
e. Fairytale IV SHLA-II ei.
ee.

 

Luonne:

Härdellin Juhlakalu tallilaistan keskuudessa Julle, on menevä ja energiaa pursuileva poniori, jonka seurassa ei koskaan tule tylsää. Julle on tavanomainen poni - jääräpäinen ja vaatii kaksijalkaisilta paljon huumorintajua. Myös hyvä kunto on paikallaan, sillä orilla on tapana paeta tarhasta ja viipottaa tallipihaa ristiin rastiin minkä tappijaloistaan pääsee.

Hoitaessa Jullen kanssa saa olla tarkkana, jollei tahdo juoksennella sen perässä pitkin maita ja mantuja. Tilanteen salliessa Julle livistää paikalta salaman nopeasti, eikä sitä pidättele tällöin enää mikään - hyvällä tuurilla sitä ei myöskään löydä enää kukaan tai mikään. Jos orin kuitenkin saa pidettyä omassa karsinassaan hoitotoimenpiteiden ajan, kannattaa pitää kiirettä. Julle tuppaa tylsistymään hetkessä, jolloin se alkaa häiriköimään hoitajaansa. Milloin harjat on levitelty ympäri karsinaa, milloin poni on kuopinut lattiaan reiän pienillä kavioillaan.

Julle on mahtava poni ratsastaa, jos vain pitää vauhdista ja jännityksestä. Ori liikkuu reippaasti eteenpäin ja jännitystä elämään saadaan herran jääräpäisestä omasta tahdosta - koskaan ei tiedä, milloin Julle esittelee taidokkaita äkkikäännöksiä tai energistä pukkishow'ta. Parhaimmillaan ori on lähes missä tahansa lajissa, jos ratsastaja vain on päättäväinen ja osaa näyttää orille, kuka on pomo. Maastossa Julle menee eikä meinaa, mutta käsistä poniori ei sentään lähde.

(c)Minja.E, virtuaaliminja@gmail.com

 

 

Virtuaalihevonen/Simhorse

©2018 Kasvatustalli Valentino - suntuubi.com