Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Cadence

Rotu ja skp: Shetlanninponi, tamma

Kutsumanimi: Cati

Kasvattaja: Irethin hevoset

Syntynyt: 22.1.2015

Omistaja: Kasvatustalli Valentino,VRL-14240

VRL:

Yleispainotus

SUKU:

i. Sointuvan Chadwick m, 104cm, HeB/50cm/vaativa ii. Tuntematon
ie. Tuntematon
e. Március Caroline vkk, 104cm, HeB/60cm/noviisi ei. Tuntematon
ee. Tuntematon

 

Luonne:

Cadence on temperamenttinen pikkuponi, joka tietää mitä tahtoo. Yksinään nelijalkainen ei hypi tamman silmille ja tarvittaessa Cati palauttaa jokaisen tamman asemaa uhkaavan takaisin maanpinnalle. Ponitammalla on myös toinen puoli - ihmisiä kohtaan se on hellyyttävä ja osoittaa näillä kunnioitusta. Jopa Catin kaltainen temperamenttinen poni tajuaa, että ihminen on arvoasteikolla tamman yläpuolella.
   Hoitaessa Cati on kiltti, mutta kujeilulta sen kanssa ei voi välttyä. Milloin neito on livistämässä karsinasta, tutkimassa hoitajan taskuja tai levittelemässä harjapakin sisältöä ympäriinsä. Pahaksi Cati ei koskaan kuitenkaan ryhdy, eikä kukaan ole koskaan nähnyt tamman uhittelevan ihmisille. Varustus sujuu kuin tanssi. Tamma seisoo kiltisti paikoillaan ja antaa hoitajan laittaa varusteet päälle panematta vastaan. Satulavyö täytyy tosin muistaa tarkistaa useampaan otteeseen, sillä Catilla on paha tapa pullistella vyön kiristyksen aikana
   Ratsastaessa Cati on kuuliainen ja eteenpäin pyrkivä tapaus. Se kantaa ratsastajan kuin ratsastajan turvallisesti selässään, mutta ilmaiseksi tamma ei mitään erikoista anna. Jos siltä siis halutaan ravinnostoja ja uran kiertämistä vaativampaa, täytyy satulassa istuvan ratsastajan osata vaatia. Tällöin Catista kuoriutuu osaava poni, joka tekee mitä siltä vaaditaan. Löysäilyllä ei ponista saa mitään irti. Cati on selvästi innokkaampi menijä esteillä kuin koulussa, mutta tarpeen vaatiessa myös koulutuuppaus sujuu ilman ongelmia. Yksin maastossa ponitamma on säikynpuoleinen ja se tuntuu näkevän vihreitä miehiä kaikkialla. Kaverin kanssa Cati kuitenkin rauhoittuu ja siitä tulee taas luotettava ja varmajalkainen.
(c)Minja.E, virtuaaliminja@outlook.com

Valmennukset

Päiväkirja

 

virtuaalihevonen, simhorse

©2018 Kasvatustalli Valentino - suntuubi.com